Nigerija je obmorska država v Zahodni Afriki. Leži v Gvinejskem zalivu, v porečju spodnjega Nigra, po katerem je tudi dobila ime. Je najbolj poseljena afriška država in zato tudi kulturno zelo raznolika. Bogata je z ljudstvi, kulturami, jeziki in verstvi. Je dežela mnogih barv, ki jo je vredno obiskati.

Vroče tropsko podnebje, bogata kultura, glasba, umetnost, moda in hrana, dolge peščene plaže, ki jih poljublja ekvatorialno sonce. Nigerija ponuja vse to in še več. S svojimi številnimi zanimivostmi, barvitimi festivali, kulturno raznolikostjo in živahnim nočnim življenjem privablja številne obiskovalce, željne zabave in sprostitve. Najbolj živahno mesto je zagotovo Lagos, ki je tudi najbolj priljubljena turistična destinacija.

Nigerija pa ni privlačna samo za turiste, ampak se zanjo zanimajo tudi poslovneži, saj velja za gospodarskega giganta Zahodne Afrike. Gospodarsko gledano, je tako rekoč okno za celotno Zahodno Afriko. Zaradi bogatih zalog nafte, zemeljskega plina in železove rude je privlačna predvsem za tuje investitorje, ki Nigerijo vidijo kot poslovno priložnost.

Za turiste, ki se ne morejo upreti obisku nakupovalnega centra bo zanimivo tudi mesto Ikeja, ki se ponaša z velikim nakupovalnim središčem Ikeja City Mall, v katerem stoji tudi kino. Če želite okusiti lokalne specialitete, potem priporočamo obisk mesta Abuja. Abuja je kot glavno mesto zagotovo največja mešanica okusov in vonjav, ki vas ne bo pustilo lačne in ravnodušne. Zahodno od mesta stoji tudi rekreacijski park Jabi, kamor se lahko podate z jahanjem. Znotraj parka se nahaja čudovito jezero Jabi, ki ponuja tudi vožnjo z ladjico in različne vrste vodnih športov. Še zlasti ob večerih lahko tu naredite krasne posnetke, ki jih boste z veseljem delili s prijatelji doma. Še eno mesto vredno ogleda je zagotovo Kano, ki leži v severni Nigeriji. Mesto je znano kot kulturno središče s številnimi znamenitostmi. Najbolj obiskana je zagotovo osupljiva Emirjeva palača iz 15. stoletja z izvirnimi barvami.

Najlepši čas za obisk Nigerije je med decembrom in februarjem, zato je Nigerija priljubljena destinacija za številne Evropejce, ki se veselijo zimskega pobega in sneg raje zamenjajo za poletna doživetja ter oddih na plaži. Nigerija se ponaša s kilometri peščene obale in številnimi nacionalnimi parki, ki jih naseljujejo največje afriške živali, kot so sloni, gazele, žirafe, bizoni, bivoli, krokodili in številne druge. Najbolj obiskan je Nacionalni park Yankari. Ta obiskovalce očara s čudovitimi toplimi vrelci, ki so idealni za turiste, ki ljubijo plavanje. Med zveznima državama Yobe in Borno stoji nacionalni park Chad Basin, ki je svetovno znano zbirališče za opazovanje ptic selivk, ki spomladi priletijo iz cele Evrope. Tu je mogoče videti tudi žirafe, gazele in noje. Nigerija je tudi dežela veličastnih slapov, najlepša dva sta zagotovo Awhum in Farin Ruwa. Za vse aktivnosti željne turiste pa priporočamo vzpon na 725 m visok monolit Zuma, ki ponuja krasen razgled na okoliško podeželje. Ljudstvo Koro skalo časti kot dom duhov umrlih.

Neposredno za morsko obalo najdete močvirnate gozdove mangrov, ki so na vzhodu v delti reke Niger največji te vrste na svetu. Za močvirnatimi gozdovi se razprostira več kot 100 km širok pas tropskega deževnega gozda. Danes je večji del tropskega gozda izsekan, nadomestil pa ga je sekundarni gozd s številnim vrstami palm. Iz slednjih pridelujejo vse bolj razširjeno palmovo olje. Nigerija je nekoč veljala za največjega izvoznika palmovega olja, arašidov in kakava. V gozdovih živijo babuni in majhne opice, leopardi pa počasi izginjajo. Če jih želite videti, boste zato morali pohiteti. Obalne morske vode so bogate z ribami, najštevilčnejše so barakude in tarponi. Nigerija je tretja država na svetu po številu prebivalstva, ki se prehranjuje z ribami, zato na jedilniku nikoli ne manjka tudi ribjih specialitet.

Ker je uradni jezik Nigerije angleščina je potovanje po njej zelo enostavno, sporazumevanje z domačini pa hitro in zabavno. Ne zamudite priložnosti in se podajte na vznemirljivo potovanje po očarljivi Nigeriji. 

Za ogled promocijskega videa o Nigeriji kliknite tukaj.